Algemene Informatie CAD opleidingen

Al doende leert men. Bij ons krijgt iedere cursist de beschikking over een eigen CAD-station. Het cursusprogramma kan in overleg afgestemd worden op de werkzaamheden die de cursist in de dagelijkse praktijk mag verwachten. Het gevolg van deze methode is dat na het volgen van een training bij RODEMA Engineering de cursist direct inzetbaar is.

Les methode

De groepen waaraan les gegeven wordt zijn niet groter dan 6 personen. Zodoende is het mogelijk een persoonlijke begeleiding te garanderen. RODEMA Engineering is voorstander van een spreiding van de cursus in meerdere sessies. Uit de praktijk blijkt dat op deze manier de cursist beter in staat is de aangeboden stof te onthouden en zodoende tot een beter resultaat te komen.

Cursusmateriaal

Afhankelijk van de cursus die gevolgd wordt zal tijdens de cursus gebruik gemaakt worden van bestaande literatuur en/of zelf ontwikkelde syllabi die rijkelijk voorzien zijn van praktijkvoorbeelden. Vrijwel al het cursusmateriaal is Nederlandstalig

Voor wie?

De cursussen zijn in het beginsel ontwikkeld voor toepassing in de Civiele Techniek, echter door het algemene karakter van het tekenpakket AutoCAD is gebleken dat deze cursussen ook zeer geschikt zijn in vakgebieden als Architectuur&Stedenbouw, Landmeten, Werktuigbouwkunde, Procestechniek, Bouwkunde en de Elektro- & Installatie techniek.Ook na de studietijd blijft bijscholing belangrijk. De techniek gaat vooruit en om concurrerend te blijven werken zijn investeringen in mensen en middelen voorwaarde om te kunnen overleven. De cursussen die RODEMA Engineering verzorgt zijn afgestemd op de praktijk en zijn zowel bedoeld voor de beginnende als de gevorderde AutoCAD tekenaar in diverse vakdisciplines.
Voor alle cursussen geldt dat de cursist zelf ter plaatse het geleerde in praktijk brengt en dat de oefeningen zoveel mogelijk worden afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemer.

De cursusleider

Het succes van de cursus wordt mede bepaald door de cursusleider. Dit wordt nog wel eens overgeslagen, maar is naar onze mening van doorslaggevende aard. Daarom hebben al onze cursusleiders een technische achtergrond op minimaal HBO-niveau en zijn tevens in de praktijk werkzaam. Hierdoor zijn zij in staat om aan de hand van praktijkvoorbeelden handige tips te geven over het eenvoudig oplossen van problemen bij het tekenen. Daarnaast zijn zij door AutoDESK gecertificeerd.

De overdracht van kennis is niet voor iedereen weggelegd. De didactische vaardigheden van onze docenten is dan ook een van onze belangrijkste selectiecriteria.

Cursuslocatie, bij U of bij ons?

Zoals wij u heeft kunnen lezen zijn wij zeer flexibel. In ons pakket bieden wij u dan ook "in house" trainingen aan. Het gaat hierbij om cursussen die bij u op het bedrijf verzorgd worden. Deze cursusvorm biedt ten opzichte van externe trainingen onder andere de volgende voordelen:

  • de cursist krijgt een persoonlijkere begeleiding,
  • de cursist werkt in een vertrouwde omgeving op z’n eigen systeem,
  • de cursusinhoud kan optimaal op het werkterrein van het bedrijf worden afgestemd,
  • het is mogelijk zeer snel een cursus te plannen doordat u niet afhankelijk bent van andere deelnemers,
  • lestijden zowel overdag als 's avonds.
  • de cursisten hoeven niet te reizen.

Wanneer u over onvoldoende hardware capaciteit beschikt kunt u tijdens de cursus een CAD-systeem bij ons huren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de cursussen in een van onze lokalen te volgen. In onze trainingscentra beschikken wij over alle moderne hulpmiddelen om de kennis professioneel over te dragen.

Indien u na het lezen van deze informatie, geinteresseerd bent in de opleidingsmogelijkheden van RODEMA Engineering dan kunt u contact met ons opnemen. Telefonisch op nummer 072 532 08 30 of via e-mail.

Samenvattend

Investeren in AutoCAD opleidingen bij RODEMA Engineering is investeren in een hoger rendement en in continuïteit van uw organisatie.